• World of Warcraft
  • World of Warcraft
Handleiding

Hoe werkt dit?

Selecteer spel, dan server, dan product. betaal met iDEAL, paysafecard of PayPal en blijf de komende 60 minuten in-game. We sturen een SMS indien u onbereikbaar was.

Waar traden jullie?

WoW-Alliance: voor de deur van de bank in Stormwind. Als u meer privacy wenst, wacht dan om de hoek op de 2e verdieping van de soepwinkel. WoW-Horde: Ratchet óf Oggrimar. Diablo III: we maken een tijdelijk team. Guild Wars 2: U krijgt een in-game mail met de goederen. We gebruiken hiervoor echte characters gemaakt op Nederlandse IP-addressen.

Zijn er kortingcodes?

We sturen die per e-mail en SMS, tweemaal per maand. Zo maakt iedereen kans en hoeft u niet te registreren!

Home » News

De Wereldbank schat dat er in 2009 ongeveer 100.000 goldfarmers (...)

De Wereldbank schat dat er in 2009 ongeveer 100.000 goldfarmers actief waren in Azie. De markt voor virtuele goederen wordt door de bank geschat op 3 miljard dollar en zou gunstig zijn voor de economie van lagelonenlanden.

De markt voor virtuele goederen wordt volgens een rapport van de Wereldbank beheerst door zogeheten goldfarmers, spelers die mmo-games als World of Warcraft spelen om het virtuele geld dat ze daarin verdienen te verkopen aan Westerse spelers die zelf geen zin of tijd hebben om al spelend aan virtueel geld te komen. De goldfarmers zijn vooral actief in Aziatische landen als China en Vietnam.

Volgens de bank waren er in 2009 zo'n 100.000 van dergelijke goldfarmers actief. Ze waren goed voor 75 procent van de totale omzet in de virtuele economie, waarin volgens de bank in totaal 3 miljard dollar omgaat. De resterende 25 procent wordt besteed aan andere diensten, zoals het opwaarderen van het virtuele personage van Westerse spelers. Die wordt dan tijdelijk uit handen gegeven aan een Aziatische speler, die voor het personage in korte tijd een hogere rang en betere uitrusting verzamelt.

Het rapport maakt ook duidelijk dat bijna een kwart van de Westerse spelers gebruikmaakt van de diensten van de vele Aziatische bedrijfjes. De Wereldbank stelt verder dat de ontwikkelingen op de virtuele markt niet ongunstig zijn voor de economie van de toeleverende landen. Volgens de bank blijft er van elke 100 dollar die een Westerse klant besteedt, bijna een kwart over voor de speler die het virtuele geld verzameld heeft. De rest van het geld wordt verdeeld over de diverse tussenpersonen. De Wereldbank vergelijkt de situatie met de handel in koffie en daarbij steekt de markt in virtuele goederen positief af. Bij de handel in koffie blijft er slechts 8 procent over voor de producerende boer. De virtuele handel kan daarmee een significante bijdrage leveren aan de lokale economie, volgens de bank. De werkomstandigheden zijn wel een punt van zorg. Bijna 40 procent van de goldfarmers maakt werkweken van meer dan 60 uur.

Klantenservice

livechat

My Account

Email Address:

 
Wachtwoord:

 
Forgot?
Welkom in Groningen!

Van harte welkom bij Nederland's oudste, meest betrouwbare virtuele dienstverlener. We zijn in 2007 begonnen vanuit Selwerd II aan de Rijksuniversiteit Groningen.

www.casinoqa.com

WowGold.NL koopt grotendeels gold van spelers en houd dat op voorraad. Er zijn deze dagen veel MMORPGs, en spelers wisselen graag van spel naar spel. We zijn daarom gestart met het opkopen van kleine voorraden om zodoende op een veilige manier te leveren. We kopen geen gehacked spul en je zal ons nooit in trade zien adverteren - onze kwaliteit spreekt namelijk voor zich.

Met klantenservice uit Paramaribo en de rest in Groningen krijgt u lagere prijzen, snellere levering dan elders en een duidelijk persoonlijke klantenservice. Als spelers zelf weten we wat u verwacht!

Betaalmethoden

WowGold.NL bied verschillende betaalmethoden. Hierdoor hoeft u geen volwassene te zijn of over creditcards of een bankrekening te beschikken. We zijn tevens bezig met Bitcoin en SMS-betaling.

iDEAL

Om gebruik te maken van iDEAL hoeft u zich niet te registreren, bestanden te downloaden of een account aan te maken. Maakt u gebruik van internetbankieren bij ABN AMRO, ASN Bank, Friesland Bank, ING, Knab, Rabobank, RegioBank, SNS Bank, Triodos Bank of Van Lanschot Bankiers, dan kunt u direct met iDEAL betalen zoals u eigenlijk al gewend bent. Wij ondersteunen iDEAL sinds 2007.

paysafecard

Veilig betalen op het internet, zonder bankrekening of creditcard? Koop een paysafecard ter waarde van 10, 25, 50 of 100 euro en betaal met het invoeren van de 16-cijferige pincode. Wij ondersteunen paysafecard sinds de overname van Wallie in 2011.

REGISTERED NAMES AND TRADEMARKS ARE THE COPYRIGHT AND PROPERTY OF THEIR RESPECTIVE OWNERS. diablo3gold.net does not: i) transmit unauthorized cd-keys ii) request passwords iii) store passwords or payment card details - Brown & Cie SA is not endorsed by any game publisher. Content © 2013 .

Login
Register
LiveChat
Shopping Cart